top of page

Η πραγματική εργασία των θετικών δηλώσεων

Η πραγματική εργασία των θετικών δηλώσεων

Όσοι από εσάς κάνετε τις θετικές δηλώσεις σχεδόν καθημερινά,είναι πιθανόν να δείτε τις αρνητικές πεποιθήσεις που μέχρι τώρα μπλοκάρουν την ζωή σας να έρχονται στην επιφάνεια.

Αν συμβαίνει αυτό μην ξαφνιάζεστε,σημαίνει ότι οι θετικές δηλώσεις λειτουργούν!

Επαναλαμβάνοντας το επιθυμητό μήνυμα με σκοπό να αντικαταστήσουμε ό,τι δεν μας εξυπηρετεί, είναι αναμενόμενο να αναδυθεί αυτό που επιθυμούμε να αντικαταστήσουμε δίνοντας μας την ευκαιρία να κάνουμε ακριβώς αυτό.

Οπότε απλά αναγνωρίστε τις παλιές πεποιθήσεις,τις σκέψεις που προϋπήρχαν στο μυαλό σας και έφερναν εμπόδια υποσυνείδητα. Ακούστε τα,δείτε τα. Αποκτήστε επίγνωση της ύπαρξης τους. Μόνο έτσι μπορεί να γίνει ουσιαστική αλλαγή-υποκατάσταση και απελευθέρωση.

Γι αυτό αν ενώ κάνετε τις θετικές δηλώσεις σας αρχίζετε να σκέφτεστε αρνητικά μην αποθαρρυνθείτε,αλλά να χαρείτε γιατί τώρα οι αρνητικές πεποιθήσεις έχουν έρθει στο συνειδητό και από εδώ μπορείτε να τις ευχαριστήσετε για το σκοπό που εξυπηρέτησαν και να τις απελευθερώσετε.

Πλέον έχετε αυτή την επιλογή!

Προσέξτε μόνο να μείνετε παρατηρητές χωρίς κριτική διαφορετικά αυτό θα φέρει προσκόλληση και εσωτερικό πόλεμο που θα μας εξαντλήσει και θα μας αποτρέψει από την ουσιαστική αλλαγή.

Η αναγνώριση και η αποδοχή χωρίς κριτική με αγάπη και κατανόηση είναι απαραίτητη.

Αναγνωρίστε την διαδικασία ως ευλογία και νιώστε ευγνωμοσύνη για την ευκαιρία που σας δίνεται να πραγματοποιήσετε ένα ουσιαστικό μετασχηματισμό και επιλέξτε συνειδητά να απελευθερώσετε αυτές τις σκέψεις και πεποιθήσεις που δεν χρειάζεστε πια.

Ολόκληρο το σύστημα των πεποιθήσεων μας είναι υποκειμενικό και σχετικό και καταγράφεται μέσα μας κατά την διάρκεια των παιδικών μας χρόνων.

Ως συνειδητοί ενήλικες έχουμε την ελευθερία να επιλέξουμε εάν θέλουμε να συνεχίσουμε να λειτουργούμε με αυτές ή όχι.

Και ίσως στην πορεία της ζωής μας αν μας καλεί η πνευματική αναζήτηση να μπορέσουμε να ανακαλύψουμε ποιοι αληθινά είμαστε ακόμα πιο πέρα από κάθε σύστημα πεποιθήσεων καλό,κακό,λειτουργικό,δυσλειτουργικό και να βιώσουμε την αληθινή μας φύση.

Ευχαριστώ

Καλλιόπη Παπαχατζάκη

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
bottom of page