top of page

Το νερό έχει μνήμη.....Δρ.Μασάρου Εμότο

Μεσα στον παγο,το αλατι,τους κρυσταλλους ,υπαρχουν διαταξεις μοριων και ατομων που σχηματιζουν

συγκεκριμενες μορφες-σχηματα. Το 1994 ενας Γιαπωνεζος επιστημονας ο Δρ.Μασαρου Εμοτο ξεκινησε να πειραματιζεται με τους κρυσταλλους του νερου και απεδειξε οτι το νερο "ακουει" αισθανεται" "διαβαζει". Πηρε αποσταγμενο νερο,το "εβαλε" να ακουει κλασσικη μουσικη και μετα φωτογραφισε τους μικροκρυσταλλους που σχηματιστηκαν.Κατοπιν πηρε το ιδιο νερο και το "εβαλε" να ακουει Χεβι Μεταλ,φωτογραφισε τους μικροκρυσταλλους και αυτο ηταν το αποτελεσμα.

Η πρωτη φωτο ειναι κρυσταλλος νερου που ακουγε Μπαχ και η δευτερη μετα απο μουσικη

Χεβι Μεταλ.

2496177_orig.jpg
1817063_orig.jpg

Το νερο λοιπον αντιδρα στους ηχους. Στην μουσικη αλλα και στην φωνη μας!

Ο Δρ.Μασαρου συνεχισε το πειραμα του χρησιμοποιωντας την φωνη του. Σε ενα ποτηρι νερο προφερε λεξεις οπως "αγαπη", "εκτιμηση" , "ευχαριστω"(φωτο1) και στο αλλο λεξεις οπως "θα σε σκοτωσω","με αηδιαζεις" (φωτο 2)

4830465_orig.jpg

8040026.jpg

Το νερο λοιπον ακουει! Αλλα και διαβαζει!

Το επομενο πειραμα του ηταν να κολλησει μια ετικετα σε ενα μπουκαλι αποσταγμενο νερο,να το αφησει ολη την νυχτα και να το φωτογραφισει την επομενη μερα.

Το νερο οπου οι ετικετες τους εγραφαν λεξεις οπως"αγαπη","ευγνωμοσυνη""ευχαριστω"σχηματισαν υπεροχους συμμετρικους,εντυπωσιακους κρυσταλλους ενω αντιθετα αυτα που εγραφαν λεξεις

οπως "ηλιθιο","μισος""θα σε σκοτωσω" "με αηδιαζεις" κ.α. σχηματισαν παραμορφωμενες η αμορφες μαζες.

2004105_orig.jpg

8040026.jpg

Συνεχιζοντας ο Δρ.Μασαρου φωτογραφισε τους κρυσταλλους του νερου στην περιοχη Κομπε οπου ειχε γινει σεισμος κατα την περιοδο της αναστατωσης και του πανικου αλλα και μετα απο μηνες οταν οι ανθρωποι πια ειχαν ορθοποδησει και ηρεμησει.Ενω αρχικα η φωτογραφιες των νεροκρυσταλλων ηταν φανερα επηρρεασμενοι απο τον πανικο,μηνες μετα ειχαν μεταμορφωθει

σε ενα εξαγωνο αστερι! Τα πειραματα απεδειξαν οτι το νερο αποθηκευει και μεταφερει πληροφοριες μεσω των κρυσταλλοδομων του.

Το νερο λοιπον ακουει,διαβαζει και αισθανεται!

Ενα ακομα εντυπωσιακο πειραμα του Δρ.Μασαρου ειναι οι φωτογραφιες που πηρε σε νερο βρυσης στην αρχικη του κατασταση και στο ιδιο νερο βρυσης μετα απο προσευχη!

4573205.jpg

7021921.jpg

Φανταστειτε λοιπον πως οι λεξεις,οι ηχοι,τα αισθηματα ακομα και οι σκεψεις επηρρεαζουν το σωμα μας,την υγεια μας αφου αποτελουμαστε απο 70% νερο!!!

Απλες προτασεις για το πως να ενσωματωσετε τις παραπανω πληροφοριες

στην καθημερινοτητα.

Πειτε ευχαριστω,σε αγαπω,ή ο,τι αλλο ομορφο θελετε στο νερο σας πριν το πιειτε! Κολληστε ενα αυτοκολητο με την λεξη ευγνωμοσυνη,αγαπη,χαρα κ.λ.π. στο μπουκαλι με το νερο σας και αφηστε το μια νυχτα πριν το πιειτε! Προσφερετε μια προσευχη στο νερο που εχετε βαλει στην μπανιερα σας,

πριν μπειτε μεσα η στο νερό του μαγειρέματος. Νιωστε ευγνωμοσυνη καθε φορα που κοιτατε την θαλασσα!

Η ο,τι αλλο εσεις σκεφτειτε!!!

(μερικές ακόμα φωτογραφίες του Εμότο)

Masaru Emoto official site:http://www.masaru-emoto.net/

δ.jpg

Eυχαριστω!

Ευλογιες,αγαπη και φως σε ολους!

Καλλιοπη Παπαχατζακη

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
bottom of page