top of page

Tα οφέλη του διαλογισμού

Σε γενικές γραμμές ο διαλογισμός θεωρείται "πνευματικός" ή ακόμα και πολυτέλεια.Ο σύγχρονος άνθρωπος πιστεύει οτι δεν έχει τον χρόνο να ασχοληθεί με διαλογισμό,ή με άλλες "πνευματικές" ενασχολήσεις και διαλέγει να εναποθέτει την ενέργεια,την ζωτικότητα και την προσοχή του σε αυτα που αποκαλούμε "γήινα" με αποτέλεσμα να χάνει την ισορροπία ανάμεσα σε νου και πνευμα,να γεμίζει άγχος,να νιώθει δυσαρεστημένος και συνεχώς κουρασμένος.Ενας τετοιος τρόπος ζωής είναι αναπόφευκτο να οδηγήσει σε καποιου είδους ασθένεια,που δεν είναι παρα ένα σημάδι οτι χρειάζεται να αλλάξει τρόπο ζωής και σκέψης.

Ο διαλογισμός,οι ενεργειακές θεραπείες,η γιογκα κ.α. ειναι ενας θαυμάσιος τρόπος να ξαναβρεί καποιος την ισορροπία,να απαλύνει εως και να εξαλείψει το στρες απο την ζωή του και να ζει πιο αρμονικα.Ο διαλογισμός είναι ενας υπέροχος και ευχάριστος τρόπος να έρθουμε σε επαφή με τις σκέψεις,τα συναισθηματα μας και σταδιακά με την ψυχή μας δίνοντας μας την ευκαιρία να αποκτήσουμε,συνείδηση,επίγνωσ και να ανακτήσουμε συνειδητά τον ελεγχο και την δημιουργία της πραγματικότητας μας. Είτε καποιος επιθυμεί να γνωρίσει την ψυχή του είτε απλως θέλει να ανακουφιστεί απο το αγχος και να επιφέρει αρμονία και ισορροπία στην καθημερινότητα του ο διαλογισμός ειναι ενα θαυμάσιο εργαλείο για να το πετύχει. Όσο για τα οφέλη του ειναι πραγματικά αμέτρητα και τα παρακατω είναι απλως μερικά από αυτά.

Ο διαλογισμος λοιπον..... -δυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα -αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος -ωφελεί στους πονολεφάλους και τις ημικρανίες -εναρμονίζει το ενδοκρινικό σύστημα -χαλαρώνει το νευρικό σύστημα -εξισορροπεί τα δυο ημισφαίρια του εγκεφάλου -μειώνει και εξαλείφει το στρες -βοηθά να συνειδητοποιήσουμε και να ελεγξουμε τις σκεψεις μας -αναπτύσσει την διαίσθηση -αυξάνει την μνήμη και την ικανότητα συγκέντρωσης -επιφέρει ηρεμία στο νου -επιφέρει συναισθηματική ισορροπία και σταθερότητα -αυξάνει την αίσθηση χαράς -εξισορροπεί σωμα,νου και πνευμα -μας βοηθά να δούμε την μεγαλύτερη εικόνα των πραγμάτων -μας βοηθά να συνειδητοποιήσουμε την πνευματική μας φύση

και πολλα αλλα.........!

Ευχαριστω!

Καλλιοπη Παπαχατζακη

σσ.jpg

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
bottom of page